Taikina:
200g margariinia
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
Väliin:
Vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia
Pinnalle:
Sokeria tai tomusokeria
Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vehnäjauho/leivinjauhe seos.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kääri tämänjälkeen taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään 10-15minuutiksi.
Kauli taikinasta ohut levy ja tee muotilla kakkuja, siirrä leivinpaperille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8-10minuuttia. Jäähdytä kakkuja hetki ja lisää hilloa kakun alapuolelle ja laita toinen kakku vastapuolelle. Halutessasi pyörittele pikkuleivät vielä sokerissa tai sirottele pinnalle tomusokeria.
Tein pikkuleipiä myös perhosmuotilla ja kun taikinaa vielä oli hieman jäljellä kokeilin myös lilja muottia ja oikeen nättejä tuli.
Kommentit