Tässä kakussa kuorrutetta hieman liian vähän, kuorrutteen kuuluisi valua kakun reunoille saakka, ja pinnasta tuli hieman kakkumuruja läpi...

Pohja:

1 1/2dl sokeria

150g rasvaa

3 munaa

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1/2dl appelsiinimehua

Väliin:

Hilloa

Pomada / kuorrutus:

250g tomusokeria

n 3rkl nestettä (vettä,mehua)

ripaus kaakaota

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan yhdessä mehun kanssa. Levitä taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja jäähdytä. Halkaise kakku ja levitä hilloa väliin.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeria janestettä niin, että saat melko kiinteän seoksen. Ota kuorrtteesta muutama rkl erilleen ja värjää kaakaolla ruskeaksi. Levitä valkoista kuorrutetta kakun pintaan. Valuta teelusikan avulla ruskealla kuorrutteella ohuita viivoja valkoiseen kuorrutteeseen. Vedä lusikan varrella tai veitsellä viivoja vasten ruskeita viivoja ja " marmoroi" kakku.

Kakkua ei tarvitse kostuttaa, mutta itse olen kostuttanut kakkua hieman aina appelsiiniehulla, tuo mukavaa pientä kirpsakkuutta kakkuun.

Todella hyvä kakku, yksi lemppareistani, kannattaa kokeilla tätä ohjetta!